Tuesday, June 28, 2011

Langkawi PArt 0nE

Posted by Cik Sue at 7:35 PM
Assalam teman² blogger semua. Hari ini CS nak share cite percutian CS. Minggu lepas CS telah mendapat pelepasan cuti dari pak encik, since pak encik dah pun bersetuju untuk menjaga charlies angle apa lagi CS pun hooyeeee!!! Lagipun CS and the gang dah bercadang untuk pi bercuti sambil menjamu mata ke pulau lagenda. Kali nie CS pi sorang dulu la insyahAllah ada rezeki panjang umur repeat plak ngan family. Malas la nak tulis panjang lebar mood bercuti masih bersisa lagi nie. Jom la kita terjah gambar² percutian CS dan dot..dot..dot.. hahahaha....ZAaaaaaaazzzz...
Cik Rin dah x sabo untuk menerokai Pulau Lagendaaaa, sebelum tue moh ler kita isi perut dulu yea Cik rin. Kami singgah for breakfast tapi bukan breakfast kami terus lunch...
Alahai Cik rin makan lauk gulai nangka ngan sup ayam jer, CS x berapa nak lalu makan coz teringat kat Charlie's Angle yang ditinggalkan uhuhuhu tapi kan pelik plak bila CS nengok pinggan nasi licin. hahahaha CS nie propa aaarr. Cup!! Lepas Break + lunch kami meneruskan pergembaraan. hahahah, tengah² best drive sambil layan lagu kami nampak signboard "Pemandangan Indah"..Apa lagi kami drop by la sekejap kat sini sambil menikmati keindahan alam dan bergambar...
Yang di belakang CS tue ialah airport Langkawi. Memang indah pemandangan dari sini sangat sesuai dengan nama tempatnya.
Pemandangan Indah. Actually kami nak pi ke Gunung Mat Cincang naik cable car tapi sepanjang nak menyampaikan ke situ banyak tempat² yang menarik jadi kami singgah la. Dalam perjalanan kami sempat jugak singgah di Harbour Park. Wooowww!!! wajib berhenti yea!!! hahahah apa lagi bergambar sakan le kami walaupun cuma berdua jer...Ada aku kisah!!!
Pertonas Quay - posing duluuuuuuu.....
Pemandangan di Harbour Park rasa cam ada kat Belgium plak, ia ker Belgium cam nie erk hehehe!! Huurrmm. Cuaca pun tidak la panas sangat...suam² jer....
Cakkkk...'whit ' Cik Rin. Lepas bergambar sakan kami teruskan perjalanan ke Gunung Mat Cincang. Sebelum sampai ke kaki Gunung Mat Cincang singgah dulu di sini..........
Oriental Village..Nice place...Mara kehadapan sikit taaaraaaa....
Akhirnya sampai jugak CS kat sini. Seronok x hengat nak naik ke Puncak Gunung Mat Cincang..Jom ikut CS naik Gunung Mat Cincang.....
Di bawah kaki Gunung Mat Cincang still can smile until...pertengahan CS rasa cam nak terjun turun bawah balik...huahuahuaaaaa..First and last ler CS naik cable car kat sini, rasa cam nak terputus urat kentut....hahahahah..
Mak gayat Nyaaaahhhh...Cepat la sampai rasa nak termuntah dah nie. Jantung CS pun dah x stabil degupnya sekejap berjalan tetiba berlari la plak hadoyaaaii...
Pemandangan dari Puncak Gunung Mat Cincang..
Dalam perjalanan pulang dari Gunung Mat Cincang kami berhenti di Pantai Kok for lunch.
Lunch at Pantai Kok sambil makan nasik lemak dengan air cincau kegemaran Cik Rin...
Suasana yang mendamaikandi Pantai Kok, next time leh honeymoon kat sini dengan bang Nuar...hehehe
Nasi lemak Cik Rin...Lepas lunch kami decide nak terus balik hotel rehat² kan badan jap. Tapi sampai jer kat pekan Kuah kami terus ubah fikiran. Dan inilah masa yang ditunggu² shopping time..Jom kita pi shopping....
Cik rin beli kain batik untuk diri sendiri hahahaha, lepas 'supin' kain batik kami pusing pekan Kuah dan singgah kat sini plak....Aduh duh duh!!! Berpinar bijik mata CS..Tapi CS takat jamu mata jer laaa...
Kalau dah namanye perempuan, ini lah yang payahnya!!! Atenye pilih cik rin mana yang berkenan. Kalau ikut hati memang semua nak angkut tapi apakan daya...heheheh
Hadoyaiii rambang mata, ya ampun!!! Cik rin angkut 8 kotak senget aeroplane hahaha. Lagi satu kalau ke Langkawi tidak ke kedai coklat memang x lengkap ler percutian...Apalagi kami terjah pulak kedai cokelat riuh sekampung mengira pesanan dari kawan²....LOL
Cekelat...cekelat...cekelat..Jom pilih mana yang suka....
Cukup ker tue cik rin...X per kita balik hotel dulu kira cukup ker idak erk!!...hehehehe
Dan inilah hasil rembatan cik rin pada petang itu...Malangnya hasil rembatan ini still tidak mengcukupi jadi pada sebelah petangnya sebelum kami pi dinner at pantai Cenang, kami singgah sekali lagi kedai coklat. hahahahah.... to be continue....

7 Komen Yang Terbaek:

EL MARIACHI on June 29, 2011 at 5:57 PM said...

mana coklatnyer.....

Cik Sue on June 29, 2011 at 6:20 PM said...

El Marichi...
cekeletnya dah abih...heheheh sorry next time aku gi lagi aku belanja ko cekelat erk...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on June 30, 2011 at 8:50 AM said...

ciksue kalau ada duit dah tentu aku kirim collere kat kau..huuhuu

Cik Sue on July 1, 2011 at 8:14 AM said...

Alhamdulillah...Sib baik BSB x cukup duit hehehehe...X per BSB ko kumpul siap2 next year aku nak pi lagi nie heheheh

MulutPayau on July 11, 2011 at 10:45 PM said...

wah CS..!!!!! seronoknya jalan2 sambil soping....tapi kalau pergi Langkawi, mmng tak sah kalau tak beli cklet dan berdozen pnggan......

ummu muhammad on July 12, 2011 at 8:02 AM said...

rindu punye pasal cari mane Cs tak update2 nih..rupe2nye dah seminggu entry ni baru i perasn u pegi lgkawi..heeee...CS mane part 2???!

p/s: tak nangis ke charlies angels bongsu tu CS? ;D

ummu muhammad on July 12, 2011 at 8:04 AM said...

rindu punye pasal cari mane Cs tak update2 nih..rupe2nye dah seminggu entry ni baru i perasn u pegi lgkawi..heeee...CS mane part 2???!

p/s: tak nangis ke charlies angels bongsu tu CS? ;D

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei