Thursday, January 6, 2011

Corak-Corek Makan Malam

Posted by Cik Sue at 2:03 PM
Salam tahun baru rakan² blogger yang cantik manis. N3 pertama aku di tahun 2011, apalagi klau bukan pasal annual dinner yang company aku anjurkan. Mungkin ada yang dah baca di blog BSB tapi itu versi BSB, ini plak versi 'hidup kena slamber' huahuahua. Malam tue ramai la gang² aku melaram sakan termasuk ler my bff BSB..Waduh² BSB ko memang the boooom mlm tue. Aku?? Hahahah..Selalunya aku nie mosti cam pokok x-mas lip lap-lip lap. But for this year aku berghaye teramat la simplenya walaupun tajuk dinner malam tue RETRO. Klau nak diikutkan tema idak ler sesusah mana pun, kebaya pendek nyonya dlm wardrobe ada 2-3 helai menunggu untuk di rembat jer tapi itu ler, tahap kemalasan aku berada di bawah paras beku -2­­° uhuhuhu. Mana taknya esok sume org coti tapi aku kena keje uwwaaaaa. X adil btol ar uhuhuhu. Macam mana pun aku tetap hadir memberi sokongan kepada KSRU serta pihak pengurusan yg telah bersusah payah mengadakan jamuan makan malam. Bertarikh 30/12/2010 dan bertempat di Holiday In Glamerie Kuala Lumpur bermula la acara malam pesta muda mudi walaupun yg datang tue idak le muda mana punnnn..caras jer la cite annual dinner nie moh kita sama² terjaaaaaahhhhh gambor kat bawa niee.......
Halooo bukan senang tau nak bergambar bersama penyanyi karaoke ala² Man Laksaaaa... Budak berdua nie kan harap muka jer ganazzz tapi dalam hati ada taman derr..Ek eleh!!
Seronoknye makcik² nie dapat door gift dari Jakel...Kain ler apa lagi kalau dah namanya Jakel x kan dapat brooch plak yea tak. Raya tahun 2011 nie gamaknya boria laa kita yea kengkawan. Ate udah namanya kain free...Ahakssss
Agak² anda apa yang sedang mereka aksikan?..Klau tahu sila tinggalkan comment anda di shout mix hehehhe...
2 orang mak dara bersama 2 org anak dara dan seorang peserta karaoke...Motifnya??
The most Eligible Bachelor....But not me yea!!....
Waduh² lumayan sekali yeah, kayaknya kami bisa ketemu sama J.LO gitu...Ngapain gak percaya?? Aku ngobrol yang bener deeh!! Lho lagian elu mikirin apa yang gue bilang yea? Udah deh jika elu gak percaya...
Team Credit whit beloved boss...Eh!! mcm mana 'apek' jual buah berangan tue ada sekali dalam gambar kita nie yea!!. Hisk apek nie pon klau yea pon nak tumpang bergambor tunggu la jap lagi ker..Nie mosti kes x sabau niee...heheheh ampun yea abg baju hijouuuu...Tapikan mana 1 bos nie yang baju kot ka atau yang baju berlengan panjang kaaaa?? Hadoyai aku kompius nieeeee....
Kiranya malam tue kalau ada pertandingan meja yang paling happening, paling kecoh....confirm la meja no. 7 ni yang bakal memanginya..X gitu Cheq!! Cheq hang look gorgeous malam tue..Serious! cheq sib baik hang mai ngan akak, kalau x confirm akak x kenal ko..hehehehe
Meraihkan para pesara² - Oooopssss yg tepi berseluar merah tue bukan penyanyi rap yang kami import dari Africa yeah...Don't underestimate my big boss, I really respect with him and her wife memang the boom laaaa...Sporting ar boss!!
Acara karaoke., my second bos En. Norman siap bawak penari latar lagi huahuahua, nak menang ke banggg!! Actually that day is he wedding anniversary so he dedicated that song to he wife..Romantic couple. Agak² ar adakah pak encik akan buat perkara yang sama sekiranya wedding anniversary kami pada hari itu??..Owh! Sungguh terharu aku...Dah² la Cik Sue usah ler dok berangan. Dan daku pasti, confirm x kan ADOOOOnyerrrr..mintak maap siang² aarrr...Hampehhh!!
Mana syakila, aku pun x tahuuuuuu...Shah Reza dah macam Stevie Wonder la plak..Nampak ker tue dik oiii!!..X menang x per janji ghaye mau adaaaa...
Malam Jumaat Keliwon..Waduh² dik fandy, emangnya lagu ini enggak pernah sekali didengarin ngapain kamu bisa nyanyik lagu ini!! Persembahan elu gampang sekali yeah..Lagian ada cewek datang kasi bungak sama elu, pantas yeaaa lu kayaknya carik cewek emangnya seksi gitu aduhhh...Kayaknya gini Fandy bisa ada 'ngefans' terus deeh!!
Rasenye tajuk lagu dia nie kena tukar dari Memburu Impian kepada Memburu Kejayaan. Ini lah dia Arm Rahim pemenang karaoke malam tue. Walaupun nyanyi ada sikit ke laut China Selatan tapi juri tetap suka. Tahniah yea Arm!! Gaya bersahaja dari Mat Kepit..kahkahkah...Mat Kepit ker, apa ker dia tetap dah menang karaoke..Ko adoooooooo!!!
Huahuahua...Izmee but the famous name Tuan Ismeth Ulam Raja, first at all aku nak cograt kat dia kerana selama yang aku kenal dia, dia memang x pernah nyanyi karaoke langsung x pernah walaupun masa kami buat family day. Dia nie tahap kemaluannya tinggi ,ooppss!! Korang tolong ya open your mind aku menggunakan tatabahasa dengan betol nie.Tapi kali nie dia buat kejuztaaan. Bole di katakan sume org x caya la dia nie nak nyanyi malam tue, siap pi buat rambut lagi teknik rebonding you!!. Sib baik aku x pengsan hahahah..Iyea la aku nie kan bff dia...Eh elek! tetiba jer ngaku bff ngan mamat nie apa kes? hehehe..La x caya korang leh tanya dia sendiri ar. Malam tue dia nyanyi lagu Fadli Zainal- Harapan. Memola tue cam kaku sikit nak² plak bila si Shamsul Ghau² selaku MC malam tue usik mcm². Gabrah tuee. Walaupun dia x menang malam tue tapi ada satu kes yang buat kami semua terkilan. uhuhuuh. Malam tue dia yang sepatutnya menang Grand Prizeeee hadiah TV plasma Panasonic 42 in..di Ulang sekali lagi yea TV plasma Panasonic 42 in. 'Tidak kesampaian...' Inilah yang dikatakan ada TUAH tapi x ada REZEKI. Semua dengan izin dariNYA. Kun fa ya kun...Mungkin ada hikmah disebaliknya. Kak Rock malu² bagi bunga kat Tuan Ismeth Ulam Raja. Dapat bunga jadi ler MEE ada gak hadiah walaupun hanya dari Kak Receptionist jeeeerr.Huahuahua but i proud whit u frienz, dalam refomasi² sempat lagi ko berkaraoke yeaaa...
Kejuztaaaaaannnn...X seorang staff di beritahu akan kehadiran Datuk Siti Nurhaliza pada malam itu. Kiranya kejuztan mereka kali nie menjadilah. Jemput DIVA la katakan, mana boleh kecoh² kan!! Tapi malangnya x sempat nak bergambar dgn Datuk Siti kerana dia nak balik cepat, nak balik Kuala Lipis celebrate mak dia punya besday...Owh!! Bagusnya Datuk Siti nie yea.
Barisan peserta pakaian tercantik or yg mengikut tema dari kira Harun, Samseng kampung Dusun, Sharif Dol daaa, En. Halim dan peserta wanita Yanti ala² gandingan Puan Sri Saloma dan Marilyn Manroe. Seriously she look gorgeous whit Black and red polka dot dress. Ziha dengan gaya J.Lo dalam filem sorry x engat laaa filem ape..heheh and Shara ala² Dimple Kapadia cite?? Lagi ler aku x hengattt...huahuahua
Pemenang karaoke bergambar bersama dari kiri Tuan President En. Sulaiman, Joe pemenang tempat ke 2 and the only girl yang joint karaoke, Si juara Arm, En. Halim pemenang ke 3 dan En. Zamri.
Me and My Group General Manager yang bakal bersara penuh pada January 2011. "Wish you all the best sir".
Aksi² gedix's di pentas dari kami.
Jangan sandar² yea Has x ade maknanya En. Adi nak offer ko keje ngan dia punnnn....Dah menang grand prize cukup arrr...Famous En. Adi malam tue yea senyum pun dah senget iyea la letih asyik kena control macho!! hehehe
Ucapan terakhir dari En. Adi Satria. Dan akhirnya menitis jua airmata En.Adi kita nie yea..Tempat jatuh lagi dikenang ini kan pula tempat bermain...We gonna miss u sir..

Ku meniti awan yang kelabu,
Ku tempohi lorong yang berliku,
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapan...

Ku percaya pasti suatu masa,
Sang suria kan bersinar jua,
Membawa harapan yang menggunung

bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi,
Tak bercahaya namum kau berseri,
Tapi cukup menghiburkan

Hati ini...

Seharian waktu bersamamu,
Tak terasa saat yang berlalu,
Bagai pelangi petang kau kan

pergi jua...

4 Komen Yang Terbaek:

EL MARIACHI on January 6, 2011 at 11:21 PM said...

entry pasal annual dinner memang entry yang di tunggu tunggu sekarang ni...kita tunggu dilla,yani dan kengkawan lain buat entry yer...jangan lupa tengok entry aku gak...hehehhee... ni link dia...

http://layanbluesz6.blogspot.com/2010/12/harapan_31.html

Yan on January 7, 2011 at 12:35 AM said...

Seronoknya. Akak pun sendiri tak sabar nak buat annual dinner dgn staffs. Tapi simple je.. Makan2.. tak de kezutan lahhh..tak mampu mak nak panggil SN.

Cik Sue on January 7, 2011 at 8:36 AM said...

Izmee,
Iyea tunggu versi yang lain plak...

Kak Yan,
Itu ler kejuztannyaaa..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on January 12, 2011 at 2:20 PM said...

Aduhhh ciksue...mana N3 lain. Aku buka jer blog tengok ko tak masuk lagi N3 baru..

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei