Sunday, February 28, 2010

Hobi Oh Hobi

Posted by Cik Sue at 10:12 PM
2 buah buku yang baru di belikan oleh Cik Ee. Bagi menambahkan lagi kesesakkan buku yang dah sedia ader. Thank Cik Ee bagi buku nie hehehe...Cik Ee nie ler yang selalunya update buku2 cite untuk aku, dia juga la yang ghajin g belikan untuk aku. Dia gak penyokong aku selain daripada hubby aku....Thank U very much Cik Ee

N3 arie nie aku nak cite pasal hobi. Semua orang ader hobi yang tersendirikan, aku pun x terkecuali. Sebagai memenuhi permintaan seorang teman yang berada nun jauh di utara tanahair, yg mintak aku update pasal hobi aku nie. Aku pun x tahu yang dia tahu aku suka membaca, cuma baru2 nie jer aku dpt tahu. Sori x perasan huhuhhuhu .. Sebenarnya minat membaca aku nie banyak didorong dan dipengaruhi oleh kakak sepupu aku, Kak Lang @ Cik Fiz. Dari dia ler aku banyak belajar tentang buku2 cite kami memang kamcing pasal kami mempunyai minat yang sama. Kalau dulu bila aku dtg umah makcik aku, x kira la ada kenduri @ ker apa jer, tempat yang aku tuju adalah bilik Kak Lang. Pas tue aku pun dok diam2 sampai dorang sume bising baru ler aku jengah muka heheheheh itu pun dah jenuh kena marah. Keluar pun buat muka poyo jer heheheheh.
Dulu masa aku sekolah, aku sanggup x makan kat sekolah, simpan duit nak beli buku cite. Masa tue buku cite yg paling top keluaran creative enterprise dan yang selalu jadi mangsa mestilah c Norehan. Dia nie ler yang tukang mengorder buku. Aku??? jangan harap ler, klau mak aku dpt tahu alamatnyer setahun kena leter..hiss..x sanggup aku. Oleh kerana suka sangat membaca, pernah buku aku kena rampas dengan guru sejarah masa aku form 4 uhuhuhuh... Aku ingat lagi nama Cikgu tu ialah Cikgu Lam Poh Chin..ggggrrrmmmm..Aku panggil cikgu nie cikgu pipi kembong hahahahah...pasal pipi dia kembong mcm kuih pau...Kawan2 aku ckp pipi cikgu tue sama cam pipi aku cuma bezanyer cikgu tue pau kukus yang aku nie pau goreng yang hampir2 nak hangus!!...hhehehehhee bila dikenang balik ader gak btolnya ckp kawan aku tue dulu kan..:-)
Bila dah keje aku mula buat koleksi buku2 sendiri, Setakat nie aku ada lebih kurang 500 buah buku cite. Selalunyer aku baca buku keluaran Alaf 21 & Creative Enterprise, ada gak buku2 keluaran lain yg aku beli tapi lately nie aku dah bertukar angin ker buku prima plak. Setiap tahun aku memang x sabar menunggu pesta buku antarbangsa di PWTC K.L, aku klau pesta buku mmg x pernah lepas mesti gi punya.Haaa ini adalah sebahagian dari koleksi buku2 cerita aku, ada lagi dalam kotak x cukup space nak simpan tue blom di kira lagi yang hilang kena curi. Hubby aku pun dah bising pasal banyak sangat buku2 aku nie. Ada aku kisah!!! Do i care!!!! hehehhhe..Cuma sekarang nie aku dah kurang membeli. Ini kerana aku nak mengurangkan kesesakan buku2 yang ada dalam simpanan. Aku hanya akan membeli buku2 dari penulis2 yang aku btol2 kenal @ my favourite writer jer aku beli. Selain membaca, hobi aku yang lagi satu yang aku suka bangat ialah menjahit crosstich alah jahitan silang pangkah tue..sekarang nie dah ramai org x buat jahitan crosstich sebab leceh sikit lgpun benangnya dah mahal masa aku mula menjahit dulu harga benang baru 50 sen tapi sekarang nie dah RM 1.50 mahalkan..udah ler banyak benang yg nak kena guna peerrgghhh. Aku pun dah lama x jahit sejak ader c kecil ku. Klau nak jahit pun kena tunggu dia tido dulu baru ler bole nak buat . Ada masa aku update jahitan2 aku kat cni k friendzzz. Lagi 1 aku suka kumpul handbags hehehehe suka sangat, yg nie member2 opis aku mmg dah masak ngan perangai aku..kadang2 dorang geleng kpala jer, hari nie ckp x nak, tau2 dah sampai jer hahahaah. Nak buat camner nama pun hobikan. Nanti ler aku update handbangs plak...ooopppsss!! bole ker nanti ader org kata aku suka show off plak yea..tapikan.. Ader aku kisah Nyaaahh!!! heheheheh.. X sabau nak tunggu handbags Gucci dari ooooppsss!!! Atenyer saper nak jawab nie yea!!! :-) Alamak terpanjang plak aku tulih naik boring baca daaahh so aku cau dulu ler yea jumpa lagi adioooossss.

0 Komen Yang Terbaek:

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei