Monday, November 29, 2010

~Rapunzel~

Posted by Cik Sue at 9:25 AM
Salam pagi Selasa rakan blogger sume. Kalau pagi² ramai rakan blogger tanya bekpes apekan? Tapi pagi nie aku nak sajikan rakan² sume ngan cite yang di atas tue. "Rapunzel". Masa aku kekecik dulu kan x pernah pun mak aku cite benda nie ngan aku. Iyea la kami dulu dok kampung mana nak taw cite pasal Rapunzel or Cinderella and what ever fairy tales story. Yang aku tahu cuma cite bawang putih bawang merah itu pun ada kuar kat tv itam putih mak aku dulu. Kalau x jangan harap ler aku nak taw gak wakakaka...Tapi bebudak zaman sekarang nie memang 'gedevan' btol la. Mana xnye anak aku yang baru umuq 4 tahun pun taw pasal rapunzel nie. Arie² dok tanya aku..Lebey kurang mcm nie le ayat dia..."Maaa..encok eite gi wayang yea maa..engok iete pazzulll.." Adoyaiiii memula payah gak aku nak paham tapi bila tang wayang tue btol plak sebutannya..Ek elehhh!!! So lepas kelas di Bangunan Herritage dah dekat pun ngan Cap Square apa lagi moh ler kita ke TGV..Aku dolu² masa kekecik x pernah pun gi panggung dah keje baru ler taw panggung tue cam ner ropunye kan Cik Rin kan..kan..kan..Aikk emo le plak aku nie. Malas ler nak layan atie nie jom ler kita terjah pic kat bawah nieeee....
"Maaaa...cini maaaaa"...klik..klik..klik.. adoyaiii...
Wah hepinye anak mama dapat tengok Rapunzel...Gitu ler kalau dah anak pompuan x abis² ngan cartoon fairy tales story...
Pak Encik 'wit' anak² beratur nak gi beli pop corn
Pak Encik tengah kira budget nak beli pop corn...heheheheh
Nampak serasi tunggu jap lagi ...KEBABOOOOOOM...
Set Rapunzel nie gegenyer RM 10.90
Pop corn Rapunzel....makan sampai lebammmmm...
Sebelom masuk acara wajib....Kita posing dulu..Eh!!! btol ker panggung 3 jgn salah masuk panggung plak..Tetiba jer cite 2 alam adoyaaaaiii fening mak nanti.....

Ini ler antara sorotan hari minggu aku. Itu baru satu cite untuk minggu nie ada lagi berapa minggu lagi, adoyaiiii tulun ler mak dah fening nie...Pas nie nak gi mana plak yea!!! Kita tunggu aktiviti yang seterusnya. Mana mau pegiiii haaaaa....

3 Komen Yang Terbaek:

Yan on November 30, 2010 at 12:21 PM said...

Wah seronoknya. Bawak anak2 dara tgk wayang ye.. Akak pun belum kesempatan nak bwk anak2 bujang ke mana2..

Ooo pasal card tu hanya valid at my kedai or any Canggih boutique. Not shoping mall

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on November 30, 2010 at 2:17 PM said...

Amboi yg kecik tue kan main comel lagi.

Cik Sue on November 30, 2010 at 6:29 PM said...

Salam Kak yan

Heheheh..2 la pasal kak, anak dara jenuh nak melayannyeeee..
Owh! iyea ker kat shopping mall x leh nak guna card tue so kena carik kedai canggih ler yea..!

BSB..
Ape lagi moh ler bawak anak2 tgk rapunzel 3D kat panggung syok..nie asyik2 tgk DVD jer bebdk pun bosaaan daaaaa...

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei