Wednesday, December 22, 2010

BOnuS oh bOnUS!!

Posted by Cik Sue at 5:41 PM
Halooo..haloo..Haloooooooo aik ada orang ker x nie? Apasal cam x der orang jer kat cni yea?? Mana pi sume orang nie. Owh! Shopping erk. Taw la sekarang nie YES!! Ooopss bukan Yes 4G tue yea jgn silap plak kengkawan. Ini YEs yang alaaah yang tue..yang dok pegabih duit tue..'Year End Sales' laaa apa lagi. Semalam masa drive sowang² nak gi opis aku dengar ler Sinar FM topic pagi semalam memang 'hot' gara² BONUS..! Rupa²nya 1001 macam cite di luar sana. Itu cite di luar sana malas ler aku nak pk, ini plak cite dari opis aku. Selalunya management akan bagi memo awal bila bonus akan dibayar, so seperti biasa la bila masuk Disember jer memasing dah ada listing. Tue dia panjang 2 muka depan belakang hahahah, tapikan taun nie deme buat sengapp jer..Hadoyaiii mak dah fening nie...Listing dah 3 kali bertukar. Tapi bayang B x nampak lagi. Alahaiiii..Cam ner nie nak beli baju sekolah yang tajuknya canggih!! Uhuhuhu. Kalau kata ATM kat bank tue bole cakap confirm ATM tue akan cakap.."Aik dia nie lagi..udah² ler tue x payah nak check dah confirm x adooo pun.." Wakakakaka. Memang nak makan penerajang ler ATM tue jawapnye..Halamak dah jadi 'vandalism' la plak huahuahua...X kan ler takat x dapat B dah nak jadi 'vandalism' plak hadoyai aik. Sengal jer kan..kan..kan..hehehehhe. Itu ler betapa besarnya kuasa dan pengaruh duit terhadap kehidupan manusia, apatah lagi di zaman yang serba mencabar nie. Semuanya nak kena bayar sampai masuk toilet pun nak kena bayar, kalau murah x per gak nie ada yang sampai 5 hengget laaaa aikk. Awat mahel sangat. Apa ayor dalam toilet tue guna air suling dari Gunung Himalaya ker??. Kalau mcm tue murah ler, pasal cost nak bawak air tue jer dah brapa kan? Hahahah.. Alah kalau takat bersih jer, tandas awam kat Jln Tar tue pun bersih gak makcik cleaner tue jaga. Aikk apa motif cite pasal toilet plak nie. Eh eleh!!...lain kali dah taw toilet tue 5 hengget pi jer toilet yang gegenya 20 sen...Apa la sengal sangat..Ceeehhh!!!..
Aku rasa muka aku dah sama cam cartoon kat atas tue. Pening + mabuk tapi bezanya cartoon tu mabuk cinta, yang aku nie pening + mabuk tunggu B yang tidak di ketahui akan statusnya..Huahuahua..Agak² ar kan kalau ler B kuar minggu nie mau muka bebudak opis aku mcm cartoon tue gak blink² + berbunga² uuisskk!!. Confirm Bagan Lalang 2 minggu berturut². Tapi apakan daya makcik dan pakcik lum kayo. Alahaiii Sabo yea kengkawan. Tapi ada ker tidak B tue hidup mesti diteruskan. Dan seperti dijanjikan olehNYA selagi umatNYA berusaha selagi itulah pintu rezeki akan sentiasa dibuka. Tak gitu BSB!! Cukup ler takat nie, tetiba jer aku rasa sebak la plak. Poyo arrr..hehehe maap ler yea kengkawan ter'emo' sikit. Bukan apa merapu sekejap just nak release tension dan ini ler salah satu cara untuk aku melepaskan kesesakan nafas aku. Merepek..meraban..merapu..Sib baik ada gak yang sudi nak bace erk!.hehehehe mekasih yang sudi singgah dah baca N3 merapu nie..Tochai-tochai..thank you..vanecam..1 Malasyia..Hadoyai merapu tahap gaban nie..Sorry ar yea. Aku blah dulu ler kang x pasal² korang kata aku nie giler plak.hehehe..Jumpa lagi insyahAllah. Salam untuk semua. Sayang uolls..muah..muah..muah...♥♥♥...

6 Komen Yang Terbaek:

Yan on December 23, 2010 at 12:25 AM said...

Salam Cik Sue,

hee..hee... goli ati den baco curhat Sue..Sabo ye dik ..Nak beli baju Canggih ye.. Mai datang ye. Cuma kak takut kalau2 lambat nanti abis..heee...

kalau datang nanti jumpa Azreen. Nanti dia arrange for the membership. Akak bagi FOC for the fee. U entitle discount 5% for barangan Canggih, Bata, n stationaries. The rest, 10%. akak nak bagi hp num kat FB. Mind add me?

Anonymous said...

apa yg ko merepekkan nie ciksue.....thn nie je xde BONUS....next year confirm UMES bayor 10 bulan bonus ekekekekekkeke

Cik Sue on December 23, 2010 at 8:18 AM said...

Salam Kak Yan,
Waaaa..bestnyer. IsyahAllah nanti kalau jadi g kedai akak, sue calling2 yea...mekasih yea kak Yan

Anonymous..
tue ler aku nie dah merepek tahap gaban..Pening nie anak 3 nak school ler..ko lain ler x payah nak fening2..uhuhuhuh

el mariachi said...

apa nak susahkan..takder BONUS kita tenyeh jer... (jangan takut,jangan pandang belakang)
lepas tu bulan bulan kita makan roti kering dan biskut kering...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on December 23, 2010 at 7:31 PM said...

Helooo my pren, itu untung monavie riban2 ko buat apa?

mama qistina on December 24, 2010 at 6:32 PM said...

itulah cik sue cuma yang jakun cam saya ni je yang kalut dok pegi toilet berbayar tu ...haha first n last ke situ gamaknya ye....tak de bonus pun takpe yang penting barang keperluan diutamakan ....

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei