Wednesday, March 3, 2010

Jalan2 Cari Makan

Posted by Cik Sue at 10:48 AM
Di sebab terpengaruh sewaktu membaca blog Rima Rashidi pasal makan sate kambing di Kg Baru ini membuatkan aku cukup teruja untuk mencobanye dan di tambah lagi dengan desakan kengkawan 'round table' yg memang kaki makan maka aku di amanahkan untuk mencari lokasi kedai ini. Almaklumla aku kan dah lama dok di kg baru. so rasanye aku ler org yg sangat sesuai untuk melaksanakan misi ini. ahakssss... lepas ambil anak2 kat umah Kak Aisyah, kami pun memulakan misi pencarian. Nasib baik hubby aku memang dah expert ngan kampung halaman dia so x menjadi satu masalah untuk mencari tempat makan nie yang namanye Warung Suwarno. Cuma seperti yg di beritahu ianya memang agak tersorok daripada pandangan org ramai. Pada mulanye agak susah jugak hendak mencari kedai makan Wak Suwarno nie.
Seblom nie aku memang x suka langsung makanan indon ntah camner semlm bole ler plak tersasar gara2 membaca blog Rima Rashidi. Cam teruja bebenor aku nak gi mkn sate kambing and bakso, walaupun seblom nie x pernah langsung terliur or teruja ngan bakso....Loh! akhirnya kami sampei jugak ke warung Suwarno..Ini ker warung yg di war2kan yg makanannyer sangat sedap, ya ampun buk biar benerrr!!...Alamak!!! ooppsss!! cam silap jer aku rase nie. Waduh...wadduhhh di mane gue nie yea!!! Jakarta, mungkin juga di Medan yea buk Sue!! !ahahahahah....
Klau menengokkan keadaan warung Suwarno nie alahaiiii aku memang x lalu tp disebabkan hubby & anak2 aku dah masuk maka aku pun masuk gak la..Makanan memang bole tahan sedap..tapi keadaan warung serta sekitarnya...oh..oh..no good..no..good..Bikin kepala aku pusing mcm gasing..sampai hubby aku ckp mata aku dah mcm lampu lip lap..lip lap...waduhhh pak enggak bole di teleeen makan ini yea!!! Pagi tadi sempat lg hubby aku sindir aku baik punyaaaa...
...."petang nie kita nak gi mkn bakso ngan sate kambing lagi ker Cik Sue'??
...."Sedap kan kakak, sampai naik juling mata mama makan bakso"...
hisshh..hishhh..hishh...laki aku nie hampehhhh tol laaaa bikin aku hangin jerrr.Aku rase hubby aku pun pelik la semlm bila aku ajak dia g mkn kedai tue..mesti dia pk yg bini dia nie ader "something wrong" hehehehehhehe.. apa pun mari kita layan gambar2 yg telah di rakamkan nie..zaaazzzzzzzz
Hubby and anom dok pilih meja yang mana satu na dok neee...

Keadaan di luar kedai Wak Suwarno..Rasa cam kat Jakarta plak..Waduh..waduhhh...bikin aku pusing

Dapur di Warung Wak Suwarno....Alahaiii

Menu yang terdapat di Warung Wak Suwarno, pusing belakang dan baca menunyer

Ini ler sate kambing yang membuatkan aku terliur nak makan. Memang sedap sate nie satu cucuk 70 sen jeerrr kuahnyer kicap ,punya ler pedeeesss nauzubilaaaah...Berasapppp and berapi. Aku nie mana la tahan pedas rasa cam nak meraung masa aku makan sate nie. Alahaiii!! Anak2 & budak yang ada d' kedai tue dok gelakkan aku...hishh..hishh..hisshh...Ya ampunnnn...pedesssssnyer!!

Lupa plak nak khabor yg kawan aku nie pun ikut sekali...maklum la dia x pernah ronda2 Kg Baru..Cian...heeheh Anom, Auntie Maaa (Maz) and Allia ( wahhh Kak Ngah sedeeepp bangat ker bakso tue...) Aik buk Maz naper d'tenung meja tue...enggak adernye gambor Pak Jai d c2...Rindu ekkkkk...oooopppsss!!! terlebih sudahhhhhhhh.

0 Komen Yang Terbaek:

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei