Monday, March 22, 2010

My Best Friend

Posted by Cik Sue at 10:59 AM
Nie ler kawan2 baik aku masa sekolah dulu hingga kini kami still baik lagi. Nama kawan aku yg lelaki tue Baktiar Baba kami berdua panggil dia BABA singkatan daripada Baktiar Baba pada hal dah mmg nama bapak dia pun, mula2 dulu dia mara gak kat aku tapi lelama biasa la dah nama pun best friend tapi bila depan kengkawan lain kami panggil dia Bad.....heheheh..Yang sorang lagi tue nama dia Norehan Bahari. Even arwah mak aku pun kenal dema 2 orang nie. Kami mula kawan masa aku tingkatan 1 lagi. Dulu masa sekolah sume member ingat aku ngan Bad ader affair.Haaaa!!! X ader maknanyer hehehehe..Sememangnyer diakui masa zaman persekolahan dulu, Bad mmg menjadi kegilaan pelajar pompuan. Sangat popfuhlarr kekononnya Prince Charming ler ahaks...Kelebihan c Bad pada muka yang Chinese look, cute sesgt. Dan dia juga sorang yg stylo.Tue dulu la tapi skrg hhhmmm...ilang daaahh machonyer kpala pun dah botak hahahaha. Masa dia blajar kat IKM Jln Klang Lama kami selalu kuar sama..Oopppss! X ader perasaan pun. Ntah la mmg kami x bole nak cintan cintun..Bila aku tgk muka dia kompem nak tergelak punya. That's y until now we'r still best friend & no heart feeling. Aku tahu Bad kuar ngan aku masa tue pasai dia teringat awek dia kat kg. Kerana perwatakan aku ngan awek dia serupa..Kami suka bercakap dan klau bercakap x ade nokta hehehehe (Bad selau kata aku iklan masa tidoq jer)..Suka makan..suka ketawa..suka buat lawak bodo..cuma 1 jer yg membezakan aku ngan awek dia..Bapak awek dia masa tue ada bela lembu akakakaka...
Aku dan Yan pernah merajuk ngan Bad pasal dia kawen x jemput kami uhuhuhuh. Memang hampeh punya best friend..Tapi itu hak dia nak jemput ker x kan..Lepas tu kami tahu sebab aper dia x jemput kami. X aper la janji dia bahagia walaupun masa tue aku tahu ader hati yang terluka, sangat terluka dengan tindakan diluar jangkaannya. Sebagai seorang sahabat hanya doa yang mampu aku titipkan agar kebahagian tetap menjadi milikinya. Baru2 nie aku dikejutkan dengan satu berita...Bad dalam kesusahannnnnn..sebabnya..Hanya DIA yang tahu....InsyaAllah hujung minggu nie aku dan Yan ingin meluangkan masa bersama dengan Bad sebagai tanda kami memberi sokongan padanya. Walaubagaimana sekalipun situasinya, aku dan Yan akan tetap menyokong dari belakang.

0 Komen Yang Terbaek:

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei