Tuesday, April 19, 2011

Banjir

Posted by Cik Sue at 1:55 PM
Assalammualakum..Waachaaaa Cik Senah in the house sudah kembali hehehehe..Hari ini mood cik senah dalam konsisi yang agak bagus setelah 3 hari bercuti. X moh sentap² lagi seperti minggu lepas. So hari ini cik senah nak cite pasal rumah my sis yang kena tanah jerlus kat Kg Baru. Memang kesian aku nengoknya, DBKL nak runtuhkan rumahnya. Lepas tue bina yang baru semula itu pun kalau plan pembangunan Kg Baru belum berjalan lagi lah kalau x makcik kayoooo laaaa hehhehe. Malas nak story la jom kita layan pic nieee..Cik Rin rumah ko, ok x....
Bahagian depan rumah....
Pembentong air..Akceli laluan pembentongan ini betul² terletak dibawah rumah my sis..That why kena runtuh...
Ginie la ghopanya keadaan umah my sis..uhuhuhu...
Walaupun dah 2 hari air still x leh nak kuar...masa nie dah bau semacam daaahhh Cik Senah pun dah x tahan Nyahhh!!!
Keluarga sebelah rumah my sis bersiap sedia untuk berpindah..DBKL sediakan lori dan rumah PPRT di Semarak..But my sis x moh pindah ke situ, x taw la naper dia x nak...
Adammmm...Cian ko dam..
pembentong air...
Guni digunakan mengisi batu kemudian di tanam mengikut kata kontraktor yg ditugaskan tue guni ini tahan selama 100 tahun..Iyea ker??? Cam x caya jer kan..
Guni yang telah siap diisi pasir kemudian di masukkan kedalam lubang dan di tutup semula, cam x selamat jer aku rase....uhuhuhu
Pak Encik dah macam YB melawat kawasan plak...uhuhuh....

4 Komen Yang Terbaek:

atIEsAyAnGkAmU on April 19, 2011 at 4:32 PM said...

assalam kak..

uishh..serius btul tahap kerosakan rumah tuhh..
hope sumernyer akan baik2 saje ok...

aZuMaya on April 19, 2011 at 10:13 PM said...

mudah2han allah swt..tabahkan hati2 mereka semua...ya allah ya tuhanku...kau kuatkanlah iman mrk semua agar sentiasa tabah menghadapi dugaanMU....AMEEN

Cik Sue on April 20, 2011 at 1:58 PM said...

Atie
2 la pasal berkoje beso kami nak mengemasnyer...

Azumaya..
Amin..

ainnoraini on April 20, 2011 at 3:15 PM said...

teruk & byk kerosakan tu..

puas nak mengemas balik semula...sabar ye..

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei