Tuesday, April 5, 2011

~Breakfast TIME~

Posted by Cik Sue at 9:35 AM
Assalammualaikum & salam pagi selasa, hai guy's, waka²!!!. Macam mana arini ada baik, dah cuti 2 hari mestilah ceriakan. Pada yang bekerja, kerja dengan rajin supaya kita boleh meningkatkan produktiviti dan kreativiti kita dan yang bekerja sendiri silalah rajin²kan diri anda hehehe. Apa nak dikisahkan pagi nie yea!!. Ini kisah hujung minggu daaaa...Disebabkan sabtu lepas si Kak Ngah ada joint coloring contest bekas² penuntut Tadika Capital di Jln Gurney. Pak Nil dulu pun sekolah kat sini masa dia umuq 5-6 tahun. Laaa apa motif bagi taw yg Pak Nil pun school kat sini. Ahaksss. Kita abaikan jer cite itu. After send my daughter to Tadika Capital and Arissa pun dah nagis² nak makan so we've decided go to breakfast at Kassim Mustafa. Kassim Mustafa nie kalau kat Utara memang famous. Kalau kat KL restoren nie terletak di Jln Doraisamy, yang famous ngan sup topedo, terbaek dari ladang beb!! Tapi awas yea kalau malam² yang ada anak² dibawah umur tidak digalakkan melepak di sini. Kenapa?? Kerana kat kawasan sekitarnya adalah DISKO, kan ker x berapa nak elok sekiranya anak² kita tengok. Kalau malam kawasan nie memang happening like crazy terutama Wednesday night is a lady night and Saturday night, lip lap lip lap, kat situ ada lebih kurang 8 ke 10 buah disko. Apa yang bestnya, keliling disko tapi terdapat kelas ngaji Quran yang diadakan secara percuma sponsor by 'Yayasan Al Bukhari', dan salah seorang pelajarnya adalah aku and Acik Rin hahahaha..Ada peluang nanti aku cite plak pasal kelas ngaji Quran aku yea!!!. Ek eleh panjang pulak mukadimah aku...heheheh terlajak menulis ini leh padahnya...kita zaaaazzz.....
Ane.. teh tarik 2 x mau buih wokey!!..hahahaha canme tue teh tarik x ada buih...
Amboi cik Anom Suraya makan tosei tulur bawang x hengat yea, sabo yea atek akak potong tosei nie..
Maap ler udah dimakan separuh hehehe..tosei telur bawang 'hege'nya RM 3.20, seriously the curry superb tue!!! X caya cer tanya BSB!!
Tue dia menunya..Alahai dah nama pun kedai mamak 24 jam, apa yang x ado kat papan menu tue mak & bapak jer wakakakaka....
Ini ler dia Restoren Kassim Mustafa from Kedah with love..marvelous!!!

8 Komen Yang Terbaek:

sArAh on April 5, 2011 at 11:37 AM said...

Assalamualaikum Cik Sue.. wah.. bestnye mkn.. lapor plak perut ni.. huu~

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on April 5, 2011 at 1:18 PM said...

Ciksue kari kat kassim mustafa nie memang marbelesss sedappp

FizaMustafa on April 5, 2011 at 1:56 PM said...

hujung april nanti ada course kat penang buleh la cari mana itu kassim mustafa.suami saya nama inchek mustafa.ta sama kan? ngeee ~~~

Cik Sue on April 5, 2011 at 2:22 PM said...

Assalam Guy's..

Sarah, moh ler kite ker Kassim Mustafa pekena roti canai & teh tarik

BSB..
Memang btol la kari dia cukup rase dan cukup gegenyer hahahaha

Fiza,
Dah dekat la tue Mustafa ngan Kassim Mustafa hahahah

Yan on April 5, 2011 at 5:36 PM said...

Waaa..tosei bawang tu.. akak takpenah makan lah.. adanya tosai tu penah lah..

Cik Sue on April 5, 2011 at 6:14 PM said...

Kak Yan cer try tosei bawang + telur sedaaapppp...hehehe

ainnoraini on April 7, 2011 at 8:14 AM said...

tosei bawang en somi jer suke makan..dgn kari kambing..

anak2 suke makan nan cheese..

Cik Sue on April 7, 2011 at 9:07 AM said...

somi saya plak suke tosei 'masalah'..sedap gak sebab dlm dia ada kentang lecek..anak2 saya sume batai jer..hahaha

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei