Thursday, April 28, 2011

Cik Senah pi mana tuee...

Posted by Cik Sue at 8:34 AM
Selamat pagi Cik Senah in the house kembali lagi...Minggu ini mood cik Senah sangatlah baik. Angin yang bertiup sepoi² bahasa menyapu lembut hati cik Senah hehehehe..Alahai bergurindam plak. Today cik Senah nak story aktiviti hujung minggu lepas bersama charlies Angles Cik Senah. Aktiviti nie setahun sekali setiap bulan April. Acara wajib dalam kelander kami sekeluarga. Before tue kena isi pewot dulu, nanti x larat plak nak berjalan. Kami singgah makan di Kampung Baru kedai Minang. Kedai ni memang famous, dah lamaaaa daaaah. Dulu buruk jer sekarang dah up sikit...Jom kita makan dulu.........

Nama kedai nie Masakan Padang Asli Kampung Baru, mengikut kata Pak Encik dulu pemilik kedai nie menyewa sebelah rumah dia jer, masa tue dorang dah mula berniaga secara kecil²an tapi sekarang dah ada 2-3 outlet.
Deretan lauk pauk - Special menu anak belut goreng, sorry x sempat nak ambik gambar. Actually masa nie lepas makan punggun pun dah berat heheh, so malas ar nak bangun jadi aku 'snap' jer dari jarak jauh....Pemalassss!!!! Ahakzzzz.
ssrrruuuppp, sedapnya belut goreng nie....hehehehe
Kalau ada sesaper berhajat nak pi, carik jer la lorong Raja Muda Musa 6 nieeee...Pewot dah kenyang...Aktiviti seterusnya mohhh ler kita ker PWTC, buat apa??....bersambung selepas ini hahahahah.......

11 Komen Yang Terbaek:

ainnoraini on April 28, 2011 at 9:30 AM said...

pegi pesta buku kerr...ade benarrrr...

kite pun tiap2 tahun pegi gak...tapi tahun teramat la kechewaa tak sampai2 lagi tuu...

Yan on April 28, 2011 at 10:23 AM said...

banyak kedai makanan padang kat sini kan.. Nnt ingat nak cuba lah..

EL MARIACHI on April 28, 2011 at 10:39 AM said...

dah dapat hp baru...mood pun baruuu...

Cik Sue on April 28, 2011 at 1:24 PM said...

Assalam
Ainnorini...btol3..acara wajib hahaha..sempat lagi nak pi..

Sis Yan..
A'a kak banyak kedai Minang kat sana, tapi yang nie the best..Orang lama..

el Marichi..
itu hadi besday walaupun besday aku lambat lagi tapi kira advance ler pasalnyer hp aku dah nazakkk...uhuhuh

Rinna on April 28, 2011 at 2:55 PM said...

Dulu2 selalu gak gi makan kat kg baru.. skrg nie kalau tak de hal tak sampai le ke sana.. Nak kena carik gak laa..tempat makan nie..nak makan belut goreng tuh.. :)

ieda on April 28, 2011 at 4:28 PM said...

akak x pernah lagi cube masakan padang nie .. ermm sedap ker dik ??

Cik Sue on April 28, 2011 at 5:02 PM said...

Rinna...
Suka erk belut goreng?? Tgk hubby makan cam sedap jer..anak belut tue dia dah siap ikat2 nampak menarik tapi saya x bole nak cuba takut...heheheh

Kak Ieda...
Sedap kak, cer try..cer try hehehehe..

aZuMaya on April 28, 2011 at 7:41 PM said...

setakat kedai minang tue apalah sangat..next week aku nak pie BUMI MINANG..aku boleh makan secara live lagiiiii....wakakkakakakkakka..jgn mare ..nanti kena jual sotong katak

Cik Sue on April 28, 2011 at 7:50 PM said...

Wei Cik aZuMaya, aku x kayo cam ko leh pi melancong setiap bulan so aku teringin benor nak makan makanan Minang jadi aku pi jer la yg ada kat m'sia..uhuhuhu..Selamat pegi dan balik wahai sahabatku Cik aZuMaya, BSB nak kirim...kirim apa..kirim apa..kirim apa....:-)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on April 29, 2011 at 1:54 PM said...

jauh bebenor teman nak g sana tueee tapi kalau ciksue belanja teman dtg lerrrr

Cik Sue on April 29, 2011 at 7:41 PM said...

BSB...
hendak seribu daya x nak seribu dalih uhuhuhu...

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei