Friday, April 15, 2011

Si Senah dah sentap weiiii...

Posted by Cik Sue at 4:11 PM
Assalammualaikum & selamat petang rakan² blogger semua. Cuti hujung minggu nie nak buat apa yea? Kali nie rasenye no more activities memasak. Mum kitchen is closed hahahaha. Hari ini just nak meluah rasa. Aku nie bukan ler suka sangat nak meluahkan rasa kat blog tapi sesekali tidak ada salah rasanya. Apa kes Senah oii. Ntah arg!! Si Senah yang dah senak perutnya. I just make one mistake. Yeah!! Maybe for me is only a small mistake but if involve others person memang susah jadinya. Salah aku juga, bercakap tanpa berfikir akan impaknya but i trusted my friends and what happened, yang buat aku rasa sakitnya hati dan tetiba terus rasa sentap, setiap butir kata² yang dikeluarkan itu seumpama aku nie seorang penjenayah besar yang sedang menunggu hukuman gantung mandatori. Ayat²nye sahaja bisa meruntuhkan tembok besi hati aku. Sergahannya buat aku terpukau. Memanglah aku nie happy go lucky, ketawa kadang kala x hengat donia, bercakap x pandang kiri kanan, menyakat jadi hobi itu pasallah aku jarang ambik 'pot' bila orang cakap aku itu dan ini. Ada aku kisah!! Tapi kali nie aku memang KISAH sangat.

Nak tegur biar berlapik nak usik biar beralas. Have a few words yang buat aku rasa sangat kecil hati. Apa perasaan korang bila dia cakap ayat camginie.."patutlah dorang x suka kawan ngan ko sebab mulut ko mcm nie.." How i feel. Sungguh aku terasa, buruk sangat ker aku nie. Ayat seterusnya.."tuelah dorang cakap percaya sangat dengan dia tue..." and i know now she never believes me before and after. Uhuhuhu. Aduh hai!!! Memang rasa terkucil sangat. Walaupun orang yang bercakap tue kata aku nie lebih tua dari ko nasihat aku sebagai kakak. Owh!! Iyealah Kak! memang pun aku dah anggap dia macam Kakak sendiri. We have a great time when we a together. I love she like my sister. But i really shocked went she tall me my mouth like haprak!! OMG!! And i think after this no more chit chat² whit her. Push stop. Iyea lah aku nie kalau dah bercakap x leh nak berhenti. Aku x nak melukakan hati sesiapa pun dan yang paling penting aku x nak lukakan hati aku sendiri. I just ordinary person, yang tidak lepas dari melakukan kesilapan.

Cukuplah jika ini satu kesilapan, InsyahAllah akan aku cuba perbaiki. Aku cuma ingin menjadi diri sendiri tidak mahu dibayangi oleh sesiapa. Hari ini aku belajar satu lagi pelajaran baru dalam kehidupan aku. Mendengar boleh bercerita jangan sesekali. And the most important trust you heart. Belajar untuk menjadi lebih matang lagi dalam hidup. Kepada pembaca semua diingatkan, ini cuma luahan hati aku tidak ada kena mengena dengan sesiapa. Terima kasih kerana membaca sehingga nokta akhir. Ek eleh!! Apa kes cik Senah leh jadi sensitip nie. Idak ler awokk tahu nape arini awokk terlebih sudaaahh, Huduhhh erk!! uhuhuh..I'm sorry jangan lupa menonton Maharaja lawak malam nie di Astro Warna....Vote for Jambu pink kaler gituuu!! Sekian terima kasih.

bila hati telah retak. Gini ler ghupanye...Uhuhuhuh..huduh!!

11 Komen Yang Terbaek:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on April 15, 2011 at 6:23 PM said...

ciksue sabo jer lerrr...kiranyer kita sama2 ler tersentap lah yekkkkk

Cik Sue on April 15, 2011 at 6:59 PM said...

BSB...
Gitu ler,BSB nasib badan..Ini ler dikatakan hati nyamuk sama dilapah yea!!!...

cik tipah lenggang on April 15, 2011 at 8:35 PM said...

adoiii..sabar cik sue..tamo sentap2..nti cpt tuo...pi msk apam dot2 lg ..kasi hilang itu sentap...hehehehe

EL MARIACHI on April 15, 2011 at 9:24 PM said...

kita bakor kita bakorrr...!!!

Cik Sue on April 15, 2011 at 10:09 PM said...

CTL...
Ntah ler arie nie plak sentap selalu otey jer uhuhuh...

Elmarichi..
Kita datang bukan nak bakor kita datang nak poco2...heheheh

aZuMaya on April 16, 2011 at 9:13 AM said...

now u know..... skrg tak mo sedih sedih...jom kita pie shopping...tunggu aku balik dari ausie yea....

atIEsAyAnGkAmU on April 16, 2011 at 10:35 AM said...

alahai...cian akak..
bese la tu kan..
adat berkawan..hik3..
btul tu..akak nak apam dot2 1 balang..hik3..

Suhaila on April 16, 2011 at 9:57 PM said...

nama nak sama...ekeke... alang2 dah singgah, komen la...hurrmm.. sabar eh..kdg2 org mmg nak menegur..tapi kureng berbahasa...

syieda on April 18, 2011 at 8:31 AM said...

sabo bebanyak akak ek..jgn sentap2...x best...slalunye seronok bekawan dgn org outspoken ni...x de smpan2...tp x sume org bole terima kta...stengah2 je...

Cik Sue on April 19, 2011 at 1:50 PM said...

Azumaya...
Ko nie memanjang sopin..sopin..jer

Atie...
Hehehe sesekali sentap..saja bagi depa kebabooommm

Cik Sue on April 19, 2011 at 1:52 PM said...

Suhaila...
2 la pasal..terima kasih suhaila

Shieda..
hahahaa..baru depa taw bila akak dah sentap..

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei