Saturday, October 30, 2010

~makan malam~

Posted by Cik Sue at 1:24 PM
Salam siaran di hari sabtu rakan blogger semua. Apa aktiviti hujung minggu rakan blogger kali nie yea?? Mesti ada aktiviti masak² dan makan² kan, (aktiviti paling disukai oleh rakan blogger aku BSB) ahaks. Oleh sebab dah masuk bab makan², so arie nie aku nak share cite 'dinner' ngan family semalam. Di sebakan c kakak x ada, aku pun malas nak masak. Pasal yang suka makan c kakak, nak harapkan yang 2 org lagi tue..uhuhuhu..Dorang lebih suka makan kat luar. Kata c kak ngah, kalau aku masak lambat nanti dia tertido dgn perut lapo..Ek eleh! Apa dia ingat aku gi masak kat India ker pas tue bawak balik ke K.L. Betul la anak aku yg sorang nie. Since pak encik pun ok aku apalagi ler memang suke bebenor gamaknye hehehehe. Kami pun decide nak makan kat papa rich pasai apa dah berhenti kat depan kedai tue, tetiba c kakak ngah sound 'mama halal ker makanan kat sini'... Adoyai dah tentu le halal, udah sebesau² alam logo halal tue tertonggok kat situ. Aku tahu yg sebenornye dia x nak makan kat situ, dia nak makan tomyam ngan ikan 3 rasa kat situ mana ada ikan 3 rasa hahahahah. Ok gak selamat ongkos aku hehehehe..Kami jalan lagi tetiba nampak ler sebaris kedai makan kat sekitar Taman Tenaga Cheras. Pak encik ajak try makan kat sini. Aku ok jer dah dia yg ajak tentu dia yg nak bayar kan..kan..kan..heheheheh. Kita caras ler cite nie jom kita layan pic 'dinner wit family ku'...zazzzzzzzzzz
Antara menu kami malam tadi...Alahai kak Ngah suka ler tue!!!..
Ikan kembong 3 rase...Agak menghampakan, aku rase sedap lagi aku masak..Eh!! iyea ker??..'What ever' la cik sue..
Tomyam campur..Emmm kurengggg
Sate nie untuk c Kecik...
Teluq bungkus..
Ape hal le pulak dia nie..Suka bebenor main ayor, sib baik la tauke kedai tue x charge gege air paip tue kalau x, mau esok aku baru balik umah pasal kena pasuh pinggan hehehehehhe..
Uisskk comotnyer!! anak saper nie...
Wala..wala ♪♫♪ dan ini ler hasilnya...Selesai. Ate dah lapo belasah jer la, alhamdulillah rezeki tuhan arie nie kami manafaatkan dengan baik. Ahaksssss....

Gitu ler cite dinner aku malam tadi. Nak kata x sedap, x jugak nak kata sedap sangat x jugak. Kesimpulannya kami sekeluarga memang tengah lapo masa tue heheheheh...Teringat plak kat c Kakak kat Kem di Lanchang makan ape la gamaknya dia malam tadi erk..sob..sob..sob..Adoyaiii aku dah dibuai perasan. Selalunya dia nie memang kaki makan and x cerewet bagi jer apa pun no hal punya dia layan, lagi 1 dia pun suka mencuba makanan yg baru. Kiranya 'adventurer' ler. Sedih la plak alahai!! Nanti kita sambung lagi ler yea kawan²...Sayang U olls' jumpa di next n3...adiossss senorita...♥♥♥...

0 Komen Yang Terbaek:

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei