Friday, October 15, 2010

JM Baraini House

Posted by Cik Sue at 5:15 PM
Salam teman² blogger yang mesra. N3 petang nie just nak cite makan di JM Bariani House kat opis aku jer di PJ 19 Dataran 3-Dua, landmarknya Masjid Bulat Sec 14 Petaling Jaya. Seperti biasala 4 sekawan nie pun tergedik²'s ler berjalan dalam bahang mentari nan panas hanya semata² hendak menikmati keenakkan nasi bariani di JM House..uhuhuhuhu enak ker??. Sebenornya udah lama kami ber4 nak gi makan kat JM Bariani House nie cuma masa dan kesempatan jer agak terhad. Iyeala sebelom nie kami sibuk memenuhi undangan open opis dari rakan² yang lain, pas tue cik sue and cheq plak sibuk ngan closing maka tertunda lagi la rancangan kami. Cuma hari ini jer kami ber4 ada free time yang agak panjang. Nak kata best sangat tue idak lerrrr..tapi bole ler dari x ada kan....Gegenye plak no bad boleh tahan gak. Jom kita zazzzzzz gambar² yang sempat di rakamkan...zzaaaaazzzzzzzz....
1-2-3- senyummmmm..comeyyynyerrr, isteri saper la nie yea!!!!
Wahhhh!!! happy'nye BSB dpt makan Bariani, Uiissskk Cik Sue nape senget jer senyum tueee...
(Aduh!!! aku letih ler jalan jauh benor...alahaiiii cik sue oooiii)
Suasana di JM Bariani House, Dataran 3-Dua
Tapai Pulut...awas pada yang ada diabetis yeaaaa..Opah!! U can't eat okey...
Coconut cake..cam best jer.. next time must try yeaaah....
Dapur JM Bariani House
Cheq punya - Bariani and Ayam goreng garingggggg....
Cik Sue and BSB order same..Daging Bariani...yummy..yummyy sedappp..
Nie plak Eza punya - Bariani and ayam masak merah tapi sayangnya bukan ayam masak merah tapi ayam rendang uhuhuhuhu...rasenye c Eza x silap order tapi agaknya waitress tue salah dengor kot...uhuhuhu apa daaaa!!
Haaaa..Yang nie saper punya...x taw..x taw...hehehehehe alhamdulillah aminnnn....
Lepas makan Bariani kita makan desert plak yea - Tapai pulut RM 1.50 nie Cik Sue and Eza punya sedap manisss mcm org yang makannya jugakkkk uuiisssskkkkkkkk....
Ini pulak BSB yang order Tapai ubi, sedap juga gebu gitu RM 2.50 jer...Tapi x ler segebu BSB..pasai apa BSB kurus keliking...heheheheh jgn mara aaaa BSB...Kalau Eza baru betol gebuuuuu gitu.

Dah kenyang kan apa lagi bayar laaaa...heheheheh...Dah jom jalan balik opis kasi turun nasi baraini tue..sampai kita jumpa dilain N3 yea teman² blogger yang mesra. Sayang U oll's...Adiosss..♥♥♥...

2 Komen Yang Terbaek:

Yan on October 15, 2010 at 8:24 PM said...

Sedapnya tapai tuuu...akak suka sangat yg pakai daun getah..

oo ropa2nya fad satu opis dgn cik sue ye.. Nnt leh mai umah akak sesama.

Cik Sue on October 17, 2010 at 12:09 AM said...

salam kak Yan
Yealah kak tapai kat JM nie mmg sedap manis + putih..ooo daun getah pun ada yea..yg saya tahu org selalu guna daun tapai or daun pisang jer..

hehehehe..a'a la kak kami 1 opis 1 one malaysia gitu..hehehehe..suke...suke..sukenya akak jemput kami..aduh kami bab makan nie no 1..eh!!! akak jemput dtg umah bkn jemput makan adussss malu aku...heheheh

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei