Thursday, October 28, 2010

~Kem Alam sekitar~

Posted by Cik Sue at 1:48 PM
Ting tong..Salam khamis rakan blogger yang cantik manis , ahakss. Sob..sob..sob..alahai tadi ceria bukan maen, pehal la plak nie oii. Gaduh ngan Pak encik ker?? Idak ler teman gaduh nak upload kat sini..Bior bebenor uhuhuhuhu.. Bukan apa pun kengkawan cuma aku sedih sesangat pasalnye anak dara aku yg sorang nie nak gi kem. Kem apa yea?? KEM CINTAI ALAM SEKITAR.Ek eleh...!!! Ingatkan nak gi kem PLKN ker, bole ler nak sedih tahap gaban. Ini cuma nak gi kem cintai alam sekitarnyerrr..Itupun cuma 3 hari dari 29hb-31hb Oktober 2010 jerrr. Isk..isk..isk walaupun cuma 3 hari tetap terasa ooo. Camner ler kalau anak aku nie gi study kat oversea yea!!! Dan aku percaya perasaan ibu dan bapa (terutama ibu ler) semuanya sama, bimbang bercampur aduk dengan pelbagai lagi perasaan yg lain. Dipendekkan cite , mcm² perasaan ada. Berbalik pada cite anak dara aku sorang nie, dia nie memang sorang yg 'adventurer' nak di bandingkan dengan c adiknya yang 'look childish' lagi. X menyempat² nak mengemas baju. Alahaii. Dia x tahu perasaan mak dia dah dap..dup..dap..dup.
Apalagi aku pun mula ler memberi nasihat, segala mcm mak nenek nasihat yang aku bagitahu kat dia. Tapi yang aku geramnyer dia boleh tayang muka 'blur' jer. Adoyaiiiiiiii...Geram mak nyah oii. The best part aku khabor kat dia :-
"Kakak, nanti bila dalam utan jgn merayau sorang², nak pi mana² ajak kawan, apa² bagitaw pada cikgu. Jgn nak suka² menjerit sana sini...Ingat tue?!!...Mcm² aku dok khabor dia bole jawab nie...
"Alah mama, kakak dalam utan tue x menjerit² la tapi akak melompat², lain la kalau gi hotel confirm akak jerit kuat²".. Olalala!! Alahai anak mak oii..Terjegil mata aku. Buatnyer dia buat btol² perangai melompat² tue x ke naya. Mula ler perasaan risau aku bertandang. Adoyaiii budak nie bior betul. Risau plak aku. Apapun esok dia tetap akan pi jugak. Hanya doa sorang ibu mengiringinya semoga Anom, pergi dan balik dangan selamat. Tuhan ENGKAU lindungilah serta jauhkanlah anak aku dari sebarang kejadian yang memudaratkan diri dia. Amen..sob..sob..sob..sedih la plak adoyaiii...Kita caras jer cite nie, jom tengok dia kemas beg dan barang² yg perlu...


Apa² kena posing dulu...thanks mama & ayah. Sume dah cukup ker nie!!. Baju 4 pasang, stokin 3, tuala mandi, blah..blah..blah..adoyaiiiii sabau jer aku.
Walau di mana pun solat adalah keutamaan yea Kakak!!!!...
Dah siap..Jom hantar kakak dik!!!

Sebenarnya pada aku lah kem ini bagus, kerana kita boleh melatih anak² lebih menhargai serta mencintai alam semula jadi. Dunia kini semakin tua ,jadi anak² yang mewarisinya patut menjaga ciptaan Ilahi ini dengan baik. Semoga Anom Suraya selamat pergi dan balik dan mendapat manafaat daripada kem ini. Sayang anak mama...Udah ler yea kengkawan sedih benor rasenyer..Mekasih kepada kawan blogger sume kerana sudi baca n3 aku nie hingga ke akhir. Sayang U oll's sampai kia jumpa lagi dilain n3...Adios senorita...♥♥♥...

...p/s...naratifnyer cite aku nie emak lebih risau berbanding anaknye..owh.owh.owh!!!. Kiranya kalau cikgu tue bagi aku ikut mau gamaknya aku bawak khemah. berkhemah sebelah khemah anak aku.Ahakssss...

3 Komen Yang Terbaek:

Be Simple Beb(BSB) - threeQ on October 28, 2010 at 9:34 PM said...

ye la...titisan airmata kesayuan...
anak aku gi rombongan KLCC satu hari pon aku rase libang libu sampey ke malam...

Yan on October 29, 2010 at 11:54 PM said...

Cik Sue,

anak kak yan dah sering sgt p kem since dia umur 10 tahun. Lama2 dah takkesah sgt. cuma rasa sunyi sikit lah pasal akak kurang jd tarzan. Pasal kurang satu..hee

Cik Sue on October 30, 2010 at 1:24 PM said...

Salam
BSB tue ler pasalnyer..udah ler dia tue harapan aku nk tulun wat keje umah..hehehehe

Kak Yan,
hehehehe..tue la selalu ada 3 tetiba jadi 2 cam ganjil jer rasenye..adoyaii..

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei