Wednesday, November 4, 2009

VietNAm TriP 2007

Posted by Cik Sue at 6:12 PM
Masa nie baru jer sampai Vietnam tengah dok tunggu bagasi. Sempat lagi kami berposing. Airport Vietnam nie kecil jer mcm "standard" airport kat Penang jer. Org2 Vietnam nie langsung x mesra. Kastam dema pun muka mcm tapai basi..susah sgt nak senyum...tapi kami tetap maintain senyum......

Disebabkan masa kami sampai baru kol 2 ptg waktu tempatan, jadi kami di bawa ronda2 sekitar bandar Vietnam. Melawat tempat2 sejarah peninggalan penjajahan Perancis.

Bersama 'best friend' dihadapan gereja tertua di Vietnam. Sebenarnya nak senyum pun dah x larat tp kami gagahkan juga...jdnyer senyum kambing..emmbeeekkkkkkk...


"Chuchi Tunnel" w/pun dalam hutan tapi sekor nyamuk pun x ader .Tepk gak mana gi menatang tue yea selalunya dlm hutankan byk nyamuk.

Di sungai Mekong - tgk la c fad tue bukan main bangga lg pakai baju bendera Vietnam...cissshhhh derhaka


Muka2 letih duit dah abis nak blk Kg dah.....

Apabila KSRU menyatakan hasrat utk ke Vietnam aku dan klik2 aku sudah tunjuk muka 14....kekononyer tempat tue x "vogue" & x syok nak shopping x mcm kami gi China.Apa yg kami pk dlm kpala otak kami ialah apalah yg ader kat Vietnam 2 ek???? Bole di kata arie2 soalan yg sama berlegar2 di kpala otak kami. But ternyata dugaan kami meleset sama sekali. Inilah yg dikatakan x kenal maka x cinta. Vietnam sebuah negara yg baru hendak membangun. Maka barangannyer murah2. Cuma 1 jer yg x bestnyer Vietnam nie ialah org2nyer. Mike nie x reti nak senyum lagsung muka masam mcm asam jeruk kelubi rasa nak lempang jer. Tempat shopping yg popular kat Vietnam ialah Bentan Market dan Night Bazaar. Barangan sukan agak murah di sini terutama yg berjenama seperti Adidas & Nike. Lagi 1 kat Vietnam nie popular ngan manik sume barangan pompuan ader manik..beg, kasut,apatah lagi baju, Kepada sesaper yg ader anak pompuan mcm aku nie jgn lupa beli dress "smooking" murah sesgt. Klau kat Malaysia harganyer bole jd smpi RM 50-RM 100 d' Vietnam cuma RM 10- RM 25 jerbergantung kpd saiz baju . Memang berbaloi-baloi....Akhirnya daripada x suka terus jadi teruja. Makanan pun ok x mcm gi China. Banyak restoran yg menyediakan masakan Malaysia so "confirm" ler x kebulur klau gi Vietnam..Ahaksss. Masa gi sume bawa 1 beg tapi bila blk berbeg2 plak..sape nak jawab ek....

3 Komen Yang Terbaek:

EL MARIACHI on November 5, 2009 at 11:17 AM said...

dah ceria dah blog kau yer ciksue...
syabas...teruskan...
bukan semua orang boleh menulis macam kau...
setakat create blog dan letak gambar semua orang boleh buat...
tapi nak bercerita selalu FAILED...
tapi kau ada bakat menulis...
teruskan ciksue...

lalah75 on November 5, 2009 at 12:18 PM said...

bole ler klau setakat cite merapu Mee. Aku harap korang seronok baca blog aku nie heheheh..terima kasih kerana terus menyokong aku

EL MARIACHI on November 5, 2009 at 2:24 PM said...

no problem...aku sokong kau...kau sokong aku okey...

 

HidUp KeNA sLamBer Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei